Bestuurslid Greetje BrontsemaGreetje Brontsema uit De Groeve

Sinds de jaarvergadering van 26 maart 2015 ben ik benoemd tot algemeen bestuurslid van de Vereniging Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand Drenthe. In de jaren 90 heb ik ook een aantal jaren deel mogen uitmaken van dit Bestuur.

Ik ben beëdigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) in de gemeente Borger-Odoorn sinds 1993.

Het is begonnen in 1988 toen ik als jonge vrouw sprak bij de uitvaart van mijn grootmoeder. De uitvaartverzorger was dit niet gewend en drong erop aan mijn toespraak op papier te zetten, zodat hij deze indien nodig voor kon lezen. Ik wilde dit echter zelf voor mijn oma doen en hield met liefde een toespraak die indruk maakte. Ook bij diverse andere naaste familieleden heb ik met veel voldoening gesproken. Ik besloot van het spreken in het openbaar mijn werk te maken. Sinds 1993 ben ik Beëdigd Trouwambtenaar of wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en heb ik honderden bruidsparen in de echt verbonden.

In 1961 ben ik geboren in ’t Zandt (Groningen) en heb nadien in diverse plaatsen in de provincies Groningen en Drenthe gewoond: Delfzijl, Bedum, Haren, Exloo. Sinds 1999 verblijf ik met veel plezier in De Groeve met mijn beide dochters van 23 en 19 jaar. Mijn dochters rijden paard, dressuur. Ik woon dan ook op een woonboerderij en help bij het verzorgen van onze paarden die bij huis staan.

Naast mijn werk als professioneel spreker, ben ik bij de Hanzehogeschool Groningen werkzaam als coördinator van (internationale) evenementen. Sinds oktober 2014 spreek ik ook bij uitvaarten en heb daarvoor “Memorables” opgericht. Zie hiervoor www.memorables.nl.

Ik vind de toetreding tot het bestuur van de Vereniging Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand Drenthe een mooie aanvulling voor mijn werkzaamheden. Het delen van ervaring, kennis en netwerken zie ik als belangrijk doel van onze Vereniging. Ik hoop dan ook dat we elkaar kunnen enthousiasmeren actief deel te nemen aan onze Vereniging.

Tot vaak ziens!
Greetje Brontsema

 

 

Copyright © 2017 Vereniging Ambtenaren Burgerlijke Stand Drenthe